home pagina KVLT KVLT
Organisatie Projecten
Projecten  

Biologische bestrijders rondom onze percelen

Demonstratie insectenbiotopen op het KVLT

Gedurende de loop van dit project zijn er verschillende insectenbiotopen aangelegd rond de volleveldspercelen van de Katholieke Hogeschool Kempen te Geel. Namelijk:

Akkerbouw

Akkerland- Op een stuk akkerrand (voorheen gras) van 2m breed is een veldbloemenmengsel ingezaaid. Op de percelen werd maïs en cichorei verbouwd.
- Langs dezelfde percelen werd eveneens een stuk grasstrook van 2m breed ongemaaid gelaten om spontaan de ontwikkeling van kruiden tot stand te laten komen.

Boomkwekerij

Bloemenmengsel- Op een akkerrand van 2m breed langs een laanboomperceel (Tilia en Acer) is een veldbloemenmengsel ingezaaid.
- Op het laanboomperceel is tussen elke boomrij een strook met onderbegroeiingen voorzien. Deze stroken doen dienst als groenbemesting, onkruid onderdrukking en insectenbiotoop. Er zijn klavers, phacelia, bladrammenas, gele mosterd en een bloemenmengsel ingezaaid.

Vollegrondsgroenten

Houtkant- Langs het groentenperceel werd een bestaande houtkant (zomereik, berk, haagbeuk, spaanse aak en vlier) aangevuld met andere haagplanten en klimop.

Boomgaard

Fruitkant- Langs het fruitperceel is een nieuwe (gemengde) haag aangeplant.
- In het fruitperceel zijn er enkele boomrijen voorzien van een onderbegroeiing (bloemenmengsel).

 

Naar top

KVLT - Kleinhoefstraat 4 - 2440 Geel
Tel: 014/56.23.27 - FAX: 014/56.23.31
info: kvlt@khk.be